15. фебруар 2011.

Европско Прахово

Највећа расправа на трибини у Бечу вођена је око довршетка фекалне канализације у Прахову. Закључак је да треба учинити све да се овај пројекат што пре приведе крају, јер би се тиме створили услови за неке нове будуће пројекте који би знатно побољшали квалитет живота у Прахову и сам изглед насеља, као нпр. асфалтирање улица, уређење депонија, приобаља, гробља и др.
Између осталог, истакнуто је да је Удружење Праховљана у Бечу спремно да преко чланова свог главног Одбора приступи прикупљању средстава за дофинансирање изградње канализације у Прахову, са планом да се за ту сврху прикупи најмање 10.000 еура. Месна заједница би се обавезала да члановима одбора достави оверене блок признанице које ће се издавати сваком уплатиоцу, као и да појединим члановима одбора који ће прикупљати новац од Праховљана у дијаспори да посебна овлашћења.
Поред средстава из Буџета Општине и донација НИП-а, средства из Беча би требало да се употребе за изградњу последњег крака канализационе мреже од западног краја насеља (из правца Кусијака) до трафоа код Стајка, и такође да се усмере на решавање проблема таложника на обали Дунава (ла Џумбашу) из којих би се фекалне и отпадне воде испуштале у Дунав.
Праховљани у Бечу су поред овога спремни да се ангажују и дају свој допринос на решавању и других актуелних проблема у Прахову, о чему ће свакако бити речи на овом блогу.
Оно што улива наду и даје дозу оптимизма јесте спремност и воља наших људи у дијаспори да учине све што је у њиховој моћи да Прахово постане једно лепо уређено, урбано европско насеље на Дунаву, какво и заслужује да буде.

Нема коментара:

Архива чланака