13. фебруар 2011.

Утисци са Сусрета Праховљана


Сусрети Праховљана одржани јуче у Бечу још једном су показали да је такав вид дружења наших људи који живе далеко од завичаја заиста преко потребан, да је то идеална прилика да се опусте и бар на кратко забораве свакодневне обавезе и слободно време проведу у забави и ћаскању са пријатељима. Ресторан Маркова колиба био је претесан, тако да организатори већ сада размишљају о томе да следећи, четврти 'Сусрети' буду поново одржани у великој сали Казабланка. Било је присутно 290 гостију са купљеним улазницама, од тога шездесеторо деце која су се забављала у посебној малој сали уз музику коју су сами донели на cd-има.
Мени је био изузетно богат и изванредног квалитета, а весеље уз звуке оркестра Чаробњаци трајало је све до раних јутарњих сати. Скуп је у име организационог одбора поздравио његов председник Ивица Црногорац, у име СО Неготин Бранко Марковић а Савета МЗ-це Прахово Властимир Абрашевић.
Иначе, Праховљани који живе и раде у Бечу су веома заинтересовани за све што се догађа у Прахову. Данас, 13. Фебруара, у просторијама клуба Јединство одржана је и трибина на тему даљег развоја и унапређења квалитета живота у Прахову, на којој је након бурне и веселе ноћи ипак било присутно педесетак Праховљана, од којих неки нису ни спавали али су ипак желели да присуствују и дају свој допринос трибини. После уводног излагања Бранка Марковића испред СО Неготин, који се углавном задржао на просторном планирању општине Неготин и посебно указао на значај генералне регулације Прахова у склопу тих планова, као насеља са индустријом и луком, присутнима се обратио и Власта Абрашевић који је говорио о свим активностима у МЗ Прахово од избора 7. новембра 2010. до данас, а посебно о радовима на канализацији и два недовршена крака примарног колектора. Било је речи и о другим темама, између осталог истакнута је и потреба да грађани у дијаспори убудуће буду редовно информисани о свему што се дешава у Прахову.

Нема коментара:

Архива чланака