15. фебруар 2011.

Уређење Прахова

На трибини Праховљана одржаној у недељу у Бечу, истакнуто је неколико горућих животних проблема мештана Прахова, од којих је свакако један од најважнијих одношење смећа из кућа и дворишта Праховљана. Било је неколико конструктивних предлога на ту тему. Најпре се инсистирало на утврђивању депоније на којој би се смеће одлагало, потом су тражене оштрије санкције за све оне који смеће одлажу тамо где то није дозвољено, истакнуто је прављење ругла са дивљим депонијама око села, што све ствара веома ружну слику о нама самима, пред људима који крстаре и плове Дунавом или долазе на обалу Дунава, или пак пролазе путем Самариновац-Прахово када им мирис амонијака из нечије септичке јаме за тренутак заустави дисање итд. Срећа је да пролазници немају прилику да оду до Бајрака, Арцара или Грмана, јер би у том случају наша срамота била још већа.
На крају, на примедбу да мештани нису информисани о томе где се сме одлагати смеће нечији је одговор био да на табли јасно пише 'Забрањено бацање смећа!' Али и даље остаје питање: Где бацити смеће? Неко ће вероватно себи рећи, бацићу тамо где сам то увек радио, Ла Уњије, али када тамо стигне са натовареним трактором и наиђе на таблу на којој пише да је забрањено бацање смећа на том месту, има три могућности:
1. Да погледа лево-десно има ли кога, и ако нема да једноставно испразни тракторску приколицу и побегне,
2. Да пре него што то уради, прво ишчупа таблу са упозорењем како се не би и даље видела, или
3. Да крене трактором кроз село и нађе неког ко ће му објаснити где сме да баци смеће.

Ево примера како се то ради у нама суседном селу Буковчу, што можете и сами видети захваљујући чињеници да МЗ Буковче има свој сајт, за разлику од Прахова. Линк је ОВДЕ

1 коментар:

Анониман је рекао...

Procitao sam ovaj tekst i pitam se kako mi u dijaspori da znamo sta se radi u Prahovu ako MZ Prahovo nema svoj sajt. Svaka cast ovom coveku sa ovim blogom jer bi bili totalno neobavesteni. Bravo druze samo teraj tako, jer dobar si..

Архива чланака