6. фебруар 2011.

ТРЕЋИ СУСРЕТИ ПРАХОВЉАНА У БЕЧУ

У аустријској престоници Бечу, у којој живи близу 600 Праховљана из 148 праховских кућа, 12. фебруара 2011. године биће одржани трећи по реду „Сусрети Праховљана“. Према незваничној евиденцији у Бечу ради 314 Праховљана, пензионера је 61 а у бечким школама је 158 деце. Ако се има у виду да праховска школа у овом тренутку има мање од 100 ученика, сасвим је јасно да велика већина праховске деце живи у Аустрији, да и не помињемо остале земље (Немачку, Швајцарску ...)
Ови сада већ традиционални сусрети су свакако прилика да старији Праховљани након свакодневног рада и породичних обавеза део слободног времена проведу у међусобном дружењу, песми, игри и весељу, а такође и да се млађе генерације из различитих делова града Беча упознају и друже.
Председник организационог одбора Сусрета Праховљана, Ивица Црногорац упутио је ових дана представницима МЗ Прахово и Скупштине општине Неготин отворен позив за присуство овим "сусретима", којима се пружа одлична прилика да у непосредном контакту своје грађане, који живе и раде у Бечу, упознају са најважнијим активностима у Општини Неготин и месној заједници Прахово, што ће они надамо се и учинити.

Нема коментара:

Архива чланака