7. септембар 2011.

ЧУКИН КРАК

"Водоградња" из Зајечара укопава последње метре цевовода канализације, према Кусијаку "ла Кокинце" (што можете видети у прилогу). У пројекту канализације то је тзв. крак број 70, а неки га људи у селу иронично називају "Чукин крак". Распитујући се зашто је то Чукин крак, одговор нас доводи до оних што у новинама изјавише „ДА У БЕЧУ РАДЕ А ПРАХОВО ГРАДЕ“ , обећавају да ће „ПРАХОВО БИТИ ЕВРОПСКО СЕЛО“ и поручују да се „БЕЗ ДИЈАСПОРЕ У ПРАХОВУ НИШТА НЕ ОДЛУЧУЈЕ!“. Оних што се сликаше за новине и то више пута. У страху да се њиховим парама не гради канализација лично за Драгана Дрондића, званог Чука, одлучише да обећану суму новца (од око 10.000 евра) ипак не скупљају, јер би се тим новцем градила канализација за Дрондића, "а то стварно није поштено".
А да ли је та прича реална или је само изговор најбоље показује податак да би се, кад би то било могуће, већ сутра на канализацију прикључили: Дејан Караљиу, Воја Цâку, Душан Стојана, Фила Боса, Зоран Кицоран, Биша Кокинце, Миле Маристанчу, Неша Дронда, Чеда Цуркâ, Драган Чука, Таљика Наврка, Момче Бобок, Драгослав Бурића, Душица Јоновић, Бора Тка и Горан Васа. "Чукин крак" (који је сада на срећу завршен парама из општинског буџета) би дакле служио свим породицама на западном крају насеља.
А ако икада наши људи у Бечу прикупе те обећане евре готово је извесно да ће исти бити усмерени на изградњу станице за пречишћавање отпадних вода крај обале Дунава, а њу ће користити сви будући корисници канализације.

Нема коментара:

Архива чланака