30. јануар 2011.

РАДОВИ НА КАНАЛИЗАЦИЈИ ЋЕ МАЛО КАСНИТИ

Ових дана, како незванично сазнајемо, око наставка радова на канализацији у Прахову ушло се у краћа препуцавања и жалбене поступке неких од понуђача радова, конкретно „Водопривреде“ из Неготина. Наиме, ово водопривредно предузеће није задовољно одлуком надлежне општинске комисије да се радови на канализацији уступе извођачу који није са подручја општине Неготин, иако је понудио далеко најповољнију цену, па би у том случају преостало довољно пара и за последњи крак примарног вода канализације од „Стајка“ до „Кокинце“.
Овог текста не би ни било да није у питању нама већ добро позната фирма која је као главни извођач радова на изградњи водовода у Прахову, као подизвођача ангажовала предузеће које ће овог пута, по избору општинске комисије бити главни извођач а не подизвођач радова на праховској канализацији.
Рачунице „Водопривреде“ су јасне. Да је њена понуда прихваћена могла би поново ангажовати истог подизвођача и да притом без ангажовања својих радника и сопствене механизације оствари зараду од близу милион динара.
Тој истој „Водопривреди“ приликом градње водовода Одбор за градњу водовода у Прахову био је принуђен да ускрати право авансних уплата, а МЗ Прахово да купи дизел гориво и складира у резерваре наше задруге (да би га потом запослени у задрузи свакодневно точили искључиво у ангажовну механизацију на изградњи водовода), те тако спречи праксу да се са новцем од нашег водовода рашчишћавају путеви широм општине Неготин или изводе неки други радови код других инвеститора.
Нико не може спречити да понуђачи користе своје право у поступку јавних набавки, то је јасно, али је у овом случају индикативна чињеница да ће ово доста одложити почетак радова на праховској канализацији.

3 коментара:

Анониман је рекао...

Daj Bože da se Skadar na Bojani (čitaj kanalizacija u Prahovu) privede kraju!!! Ali možda će neke druge generacije ovo završiti i koristiti i to ako se vrate iz belog sveta!!!

праховљанац је рекао...

Анонимусе нису у праву. Канализација у Прахову је прва инвестиција за коју Праховљани нису дали до сада ни једног динара. Постоји размишљање да се започне коришћење изграђеног дела канализације од стране оних домаћинстава код којих већ пролази изграђени део канализације уз авансну уплату која ће када канализација буде потпуно завршена, код окончане ситуације бити једнака за све кориснике, а са тим парама моћи ће да се наставе радови. Према томе СКАДАР НА БОЈАНИ СЕ МОЖЕ ВЕЋ КОРИСТИТИ!

Анониман је рекао...

Праховљанац то је још један доказ колико је приоритетан пројекат за Прахово и праховљане! Појединци су још у старту мислили само на њихова домаћинства а не за цело село! Хало бре па да ли сте размишљали где да ињспустите ваше фекалије? А станица за пречишћавање може и треба само систем целог села Прахова да опслужи а не само неколико домаћинстава. Шта је са оним улицама где још није у финансијској конструкцији предвиђен секундарни вод? Па баш зато што мештани Прахова нису дали паре, имамо разроване улице где је канализација прошла а тако ће бити још ко зна колико времена?! Још како стоји у тексту да треба заобићи улице где су опустела поједина домаћинства, испада да сте СКАДАР НА БОЈАНИ изградили само за привилегована домаћинства где главни вод пролази. Којим темпом стижу паре од државе, тешко да и највећи оптимисти могу видети крај овој агонији а колико и како ће то функционисати, нико незна! Немојте ме погрешно схватити нисам ја песимиста, али немамо ми сложне људе у Прахову и овакав начин финансирања а поготову парцијално пуштање у рад недовршене канализације, неће нико одобрити у 21. веку.

Архива чланака