16. јануар 2011.

Нова дигитална централа

Прошло је тек два месеца од избора новог Савета МЗ-це Прахово, а ових дана је започета још једна, трећа по реду веома значајна и успешна активност.
Подсећамо вас да је на овом блогу већ било речи о наставку радова на фекалној канализацији у Прахову, што је била прва активност новог Савета, а већ смо у прилици да све Праховљане, како ове у насељу тако и оне у иностранству, обавестимо да је прикупљено неколико понуда потенцијалних извођача радова међу којима има и веома повољних, којима ће се највероватније изградити и последњи крак примарне канализације, деонице од Стајка до краја улице према Кусијаку. Споменута је раније и друга планирана активност, на која се ових дана увелико ради, а то је монтажа посебног котла и система централног грејања којим ће се грејати мала сала и клуб пензионера у Дому културе.
И најзад, ових дана усаглашени су сви потребни предуслови са „Телекомом“ о дигитализацији телефонске мреже у Прахову. То другим речима значи да ће се у Прахову, у једној од просторија у Дому културе, монтирати нова дигитална централа са Неготином повезана оптичким каблом, као и до свих телефона у кућама Праховљана. Тиме више неће постојати двојничке везе, телефонска веза ће бити изванредна, брзина интернета фантастична а посебна погодност је и прикључење на кабловску телевизију Телекома Србије (IP TV) са којим ће бити могућ пријем преко 150 телевизијских канала титлованих на српском језику по цени која данас у Неготину износи само 510,оо динара. Брзина интернет конекције ће бити неупоредива бржа од ове коју данас Праховљани користе преко постојеће аналогне телефонске централе.
А о самом почетку радова и свим другим појединостима моћи ћете да се информишете на овом блогу.

Нема коментара:

Архива чланака