6. април 2021.

UREĐENjE PRAHOVA SE NASTAVLJA

Sa prvim lepim danima, kako je i planirano, nastavljeni su radovi na uređenju Prahova. Nedavno započeta zamena starih uličnih svetiljki, prema rečima Mileta Kalinovića, zaduženog za ove poslove u Savetu mesne zajednice, završena je danas u celosti, dok će se u toku sutrašnjeg dana vršiti kontrola na dvadesetak kritičnih mesta, tako da sada u Prahovu uličnu rasvetu čini preko 250 led svetiljki snage 30 W, što je više od 50% uštede električne energije na Budžetu opštine Negotin, koja je i finansijer čitavog ovog posla.

U saradnji sa Fondacijom Elixir, prema rečima Miodraga Kicoranovića, predsednika Saveta MZ Prahovo, danas je urađeno 7 betoniranih postolja za kontejnere u kojima se odlaže komunalni otpad u naselju. Radove izvodi Građevinska operativa KRAFT ELIXIR Prahovo. Radovi se nastavljaju tokom aprila za preko 20 postolja u ulicama koje su asfaltirane, a kasnije će postolja uraditi za svih 43 kontejnera obzirom da neka već imaju urađena i postolja i ogradu.

U četvrtak - 8. aprila u Prahovo dolaze predstavnici Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Niša i Muzeja Krajine u Negotinu. Cilj posete je sagledavanje nivoa značaja srednje česme na Dunavu kao eventualnog spomenika kulture i sagledavanje potrebnih finansijskih sredstava za njenu restauracuju i dalje očuvanje. Istovremeno već je pokrenuta procedura oko zaštite rimskih zidina u Decibalumskoj ulici za što se od republičkih institucija kulture ovog proleća očekuje oko 5 miliona dinara, na čemu su već angažovane opštinske strukture i Muzej Krajine u Negotinu.

Ovog proleća to nije sve. JKP "Badnjevo" iz Negotina prema već usvojenom planu za 2021. godinu će raditi na zameni ulične rasvete u naselju Kolonija, izradi pešačke staze i uličnog osvetljenja na prilazu naselju od raskrsnice do poljoprivredne zadruge i izradi fekalne kanalizacije u ulici Dečkoj, u kojoj sekundarna mreža nije urađena zbog izmene trase primarnog cevovoda od pre više od 10 godina.

I za sam kraj ovih vesti svakako kapitalna investicija od najveće važnosti i interesovanja građana. Kako saznajemo od predsednika Saveta, M. Kicoranovića, u toku je tenderska procedura za nastavak asfaltiranja ulica u Prahovu, koja planom za 2021. godinu iznosi 15 miliona dinara, donacija Fondacije Elixir.   

Нема коментара:

Архива чланака