24. март 2021.

REŠENJE DUGOGODIŠNJEG PROBLEMA

 

Na sednici Opštinskog veća, održanoj u ponedeljak 22. marta 2021. godine u Negotinu, razmatrano je više izveštaja, predloga rešenja, programa i zaključaka, od kojih je za Prahovo posebno značajno izdavanje saglasnosti Pravobraniocu opštine Negotin, Živojinu Markoviću, da u ime Opštine Negotin, zaključi vansudsko poravnanje sa AD Inex-Uzor Negotin, o poslovnom prostoru (prodavnici Inex-Uzora u zgradi Doma kulture "Vuk Karadžić" u Prahovu).

Treba pomenuti da je inicijativa za rešavanje imovinsko-pravnog statusa ovog poslovnog prostora potekla od Saveta mesne zajednice Prahovo, prihvaćena na zajedničkoj sednici sa poslovodstvom Inex-Uzora, u prisustvu zamenika predsednika opštine Bogdana Gugića i opštinskog pravobranioca Živote Markovića, održanoj 12. novembra 2020. godine u Prahovu.

Prahovljani sa interesovanjem iščekuju rešavanje vlasništva pomenutog poslovnog prostora, pozdravljajući celishodnu i racionalnu odluku, sa kojom se rešava problem napuštenog lokala u strogom centru Prahova. Rešavanjem ovog pitanja ostvarili su se uslovi za, već najavljeno, otvaranje još jednog trgovinskog objekta za snabdevanje meštana, što je dobra vest s obzirom da je postojeća prodavnica "Tekijanke" nažalost skučena i nepristupačna za veći broj kupaca, pogotovo u ovim danima epidemije.

Нема коментара:

Архива чланака