6. децембар 2012.

НОВЕ КУЋЕ

Прахово је протеклог лета улепшано са неколико нових кућа, што је посебно видљиво у самом центру насеља. Да се Прахово развија и да има будућност показује и чињеница да су чак и у овим економски тешким временима многе породице спремне да инвестирају у реновирање старих  и изградњу нових кућа, чиме доприносе и лепшем изгледу насеља.

Пример за то је рушење старе, оронуле куће Драгија „Боболана“ и на њеним темељима изградња нове. У старој кући је у периоду после другог светског рата било седиште "сељачке радне задруге", па је током њеног рушења пронађен и део архиве те задруге, а деведесетих година је у њој функционисао видео-клуб. Нову кућу подигли су Боки и Зорица Радуловић.

У центру насеља налази се и нова кућа породице Микија Радовановића, а до њих Слободан Добривојевић "Пек" дограђује стару породичну кућу у нови, већи стамбени објекат.


А да се смишљеним приступом адаптацији старе куће може добити много лепша кућа, показује нам пример Живорада Траиловића, који је кућу и двориште својих родитеља Јована и Викторије Траиловић преуредио тако да сада спада у ред лепших у Прахову.

Нема коментара:

Архива чланака