23. децембар 2012.

Вести / децембар 2012.

Иако је у недељу 16. децембра у Прахову кретање било отежано због ледене кише која је тих дана падала,  упркос лошим временским условима радници „Телекомуникација“ из Блаца су своје послове несметано обављали. У насељу Колонија специјалном машином укопавала су  се пластична црева кроз која ће се, како кажу, убрзо ''удувати'' оптички кабл за само насеље, хемијску индустрију,  царину и остале кориснике, као и за суседни Радујевац. На новој, подземној телефонској мрежи урађено је, по њиховим речима,  више од две трећине послова. На адаптацији просторије у дому културе радови су у току тако да ће ускоро све бити спремно за монтирање нове дигиталне централе..


Већ је било речи о томе да је Хајдук Вељкова улица 4. новембра асфалтирана упркос чињеници да ће се можда већ наредне године прекопавати ради изградње канализације. Поред тога, приговори грађана били су усмерени и на ширину и дебљину асфалта који није омогућавао безбедно мимоилажење возила, што би било посебно уочљиво са првим снегом. Међутим, асфалт је пре првог снега проширен ризлом, чиме је саобраћај у Хајдук Вељковој улици у овим зимским условима олакшан.

Фудбаласком клубу „Дунав“ су 2012. године из буџета општине исплаћена средства за развој и унапређење такмичарског спорта у износу од 1.290.000 динара или близу 11.400 евра. Уз додатна средства из касе МЗ Прахово (1.200 еура годишње), спонзора и помоћи бројних симпатизера, финансирање клуба је знатно олакшано, па ни резултати нису изостали. Клуб је тренутно на трећем месту Поморавско-тимочке зоне, оставивши иза себе бројне градске екипе попут Бора, Мајданпека, Кладова, Зајечара, Соко Бање, и др.

Нема коментара:

Архива чланака