21. октобар 2011.

УРЕЂЕНА МАЛА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ

Спонтана иницијатива групе праховских жена за опремање мале сале дома културе брзо је прихваћена од стране великог броја Праховљана, и добровољним прилозима за кратко време прикупљено је 164.000 динара. Тим новцем је, према речима Миодрага Кицорановића „Стајка“, купљен прибор за ручавање за 84 особе, колики је и капацитет мале сале. Средства се и даље прикупљају ради набавке преосталог потребног прибора као и друге опреме, а сви заинтересовани грађани који желе да помогну ову акцију своје прилоге могу понудити неком од чланова савета, који ће им издати уредну признаницу.
Иначе, ове године је у малој сали замењена комплетна столарија, обезбеђено независно централно грејање, зидови су освежени новом бојом а на једном од зидова је, специјалним фото-материјалом, урађена стална поставка фотографија археолошки вредних предмета пронађених на локацији Прахова.



Мала сала је опремљена и новим столовима и столицама, па ће уз топле радијаторе окупљање Праховљана у хладним зимским данима бити много пријатније. Драги Кицорановић и Бранко Стефановић, између осталог потврдили су ми да је сва купљена опрема књиговодствено власништво МЗ, и да сви заинтересовани грађани за коришћење мале сале (са целокупним инвентаром и опремом) могу да се обрате савету МЗ-це са таквим захтевом, и она ће им бити стављена на располагање уз јединствене услове за све потенцијалне кориснике.

Нема коментара:

Архива чланака