15. јануар 2014.

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ПРАХОВО

Компанија `Еликсир-Прахово` је 27.12.2013.године, у складу са законском регулативом, покренула поступак израде стратегије развоја и његовог усклађивања са просторним планом општине Неготин, па се у том циљу приступило изради плана детаљне регулације комплекса хемијске индустрије у Прахову. Oвим планом обухваћени су осим производног комплекса и саобраћајнице,  разна одлагалишта као и уређење зелених површина.
У сарадњи са надлежним општинским органима из области урбанизма и грађевинарства путем саjта општине Неготин упућен је позив заинтересованим грађанима (ОВДЕ) и дат на јавни увид план детаљне регулације, посебно извештај о стратешкој процени његовог утицаја на  животну средину. План је доступан на увид јавности од 27.12.2013. и биће наредних 10 дана тј. до 26.01.2014.године.
Како о свему овоме у Прахову није било никаквих активности то носиоци израде ових веома значајних докумената пружају прилику свим заинтересованим грађанима да у петак - 27.01.2014.године у 11,30 часова, у малој сали зграде општине Неготин присусвују јавној презентацији Плана детаљне регулације комплекса хемијске индустрије (види ОВДЕ) и том приликом дају своје мишљење и евентуалне сугестије на инвестиционе активности, од производних погона и саобраћајница до уређења пословног простора и посебно њихових утицаја на животну средину, пре свега ваздух и земљиште.

Нема коментара:

Архива чланака