30. август 2013.

АКТИВНОСТИ - АВГУСТ 2013.

На градилишту фекалне станице у току су припремни радови за бетонирање другог ''прстена'' висине од 6 метара. Затим следи градња трећег висине до 9,4 метара и одводног цевовода дужине 37 метара, кроз који ће се са висине од 10 метара пречишћена отпадна вода спуштати у корито Дунава.  






Надлежни за одржавање путне мреже у општини Неготин одвих дана су пријатно  изненадили Праховљане крпљењем асфалта у Хајдук Вељковој улици (од задружног дома до центра насеља) и Вука Караџића (од центра насеља до школе).
Текуће одржавање главних улица у самом насељу је годинама обилазило Прахово јер се углавном бринуло о регионалном путу који пролази поред насеља, док се за улице насељу надлежност пребацивала са предузећа за путеве на фонд за грађевинско земљиште, а они даље на месну заједницу, ИХП Прахово итд., тако да је ово први пут да тога није било.

Више пута је објављено да је средином јула пуштена у рад нова дигитална телефонска централа у Прахову. Пошто су на нову централу прикључени стари телефонски претплатници током августа је прикључено и преко 40 нових корисника. Нема званичних података о томе колико је од 400 тренутних корисника искористило могућност савремене АДСЛ конекције.





Након убедљиве победе у првом колу над екипом "Жупе" из Александровца, фудбалери "Дунава" су на свом првом гостовању забележили први пораз ове сезоне у Мајданпеку,  резултатом од 3:1. У суботу (31.8.) у 16,30 часова "Дунав" као домаћин дочекује екипу ОФК Бора. Борани су у оба претходна сусрета играли нерешено са екипама Мајданпек и "Озрен" из Соко Бање.



Нема коментара:

Архива чланака