18. мај 2013.

ВЕСТИ


У понедељак 20. маја на источној страни насеља коначно започињу радови на изградњи станице за пречишћавање отпадних вода. Радови су по спроведеном тендеру поверени фирми „Девикс“ из Лазаревца, а средства за изградњу у висини од по 6 милиона динара обезбедили су „Еликсир“ Прахово и општинa Неготин. 
У склопу наставка изградње секундарне мреже фекалне канализације у току је припрема потребне документације ради објаве тендера за избор извођача радова. Радове на секундарној канализацији финансираће се средствима заинтересованих грађана, у висини динарске противвредности 700 евра (600 € за извођење радова и 100 € за сам прикључак). На сваки уложени динар грађана општина Неготин ће изградњу секундарне мреже дофинансирати средствима до највишег износа од 25 милиона динара. Радови на секундарној мрежи започеће одмах по избору извођача, а планира се да буду завршени до краја 2014.године.

„Еликсир“ Прахово ће у недељу 19. маја за 35 пољопривредника из Прахова и 15 из Радујевца организовати посету јубиларном 80-ом међународном пољопривредном сајму у Новом Саду. „Еликсир“ је овим гестом још једном показао спремност на сарадњу са пољопривредницима из нашег краја, као и жељу да им организованом посетом  једном од најважнијих догађаја у агробизнису наше земље, пружи прилику да се упознавају са најновијим достигнућима у пољопривредној производњи.





У подстаници за уједначавање пристиска праховског водовода на улазу у насеље, данас су уграђене две нове пумпе. Набавка једне пумпе омогућена је средствима месне заједнице, док је друга пумпа донација зајечарске „Водоградње“, као непосредног извођача радова на изградњи водовода. Новом опремом снабдевање питком водом ће се у многоме побољшати.
                       





Предузеће „Девикс“ из Лазаревца ће током овог лета својом механизацијом приступити уређењу и санацији најпрометнијег атарског пута који пролази средином праховског и радујевачког атара, који почиње од главног пута Самариновац – Прахово а излази на пут Неготин – Радујевац. Овом санацијом посебно је значајно уређење пружног прелаза код „Кантона“, где је прелазак са пуним тракторским приколицама до сада био посебно ризичан.




У среду, 22. маја, на градском стадиону у Неготину одиграће се финална фудбалска утакмица КУП-а Борског округа у којој ће се састати „Хајдук Вељко“ из Неготина и „Дунав“ из Прахова. Сасвим је извесно да ће се на градском стадиону у среду наћи велики број крајинских љубитеља фудбала.   



  

Нема коментара:

Архива чланака