13. мај 2013.

МАЈ 2013.ГОДИНЕ


У главној улици у току су завршни радови на постављању и повезивању подземних телефонских каблова са новом дигиталном телефонском централом, која ће бити смештена у згради Дома културе. Овим радовима после непуних годину дана врло коректни извођач радова, ДОО „Телекомуникације“ из Блаца напушта Прахово, али би добро било да се овом извођачу повере и предстојећи послови изградње секударне фекалне канализације. Када ће нова дигитална централа бити инсталирана и када ће се коначно извршити прикључивање старих и нових корисника није познато, с обзиром да је то у надлежности „Телекома“.
                                  
Због превеликог броја неизмирених уговорних обавеза уређивање гробља у Прахову више неће обављати предузеће Д.О.О „Јохан турс“ из Душановца, а тренутне радове на сређивању гробља у договору са МЗ Прахово обавља „Еликсир груп“, који те услуге неће наплаћивати.

                                     



Пољопривредна задруга ће ових дана у уквиру сопственог пословног простора приступити изградњи нове електронске теретне ваге капацитета 60 тона. Вредност радова је око 20.000 еура, а потребна средства за изградњу ваге је из текућег пословања обезбедила сама задруга. Вага је неопходан услов за њено квалитетније пословање и бољу организацију откупа јечма, пшенице, сунцокрета и кукуруза, те се очекује да ће се уложена средства брзо исплатити, а пољопривредним произвођачима из Прахова и околних насеља предстојећи откуп знатно олакшати.

Фудбалери „Дунава“ овог пролећа стартовали су са позиције трећег на табели Поморавско-тимочке зоне са доста променљивом игром скоро подједниким бројем победа и пораза, а управо прошле недеље на свом терену доживели су и неочекивани пораз резултатом 3:2, од екипе „Каблова“ из Зајечара.
Следеће недеље "Дунав" гостује у Бошњану, претпоследњој екипи на табели. Бошњанци овог пролећа бележе веома слабе резултате па је реално очекивати да "Дунав" у тој утакмици оствари три бода и помери се тренутно седмог места на табели.
 


Нема коментара:

Архива чланака