23. март 2012.

ИНФО

У бројним приручницима и упутствима о раду и функционисању месних заједница, редовно информисање грађана се помиње као кључно за успешан рад. Oстваривање потпунијег информисања грађана могуће је путем разних гласила, огласних табли, информативних билтена, брошура, летака итд. Али ако се има у виду да Прахово поседује кабловску телевизију, онда се сви ти начини информисања грађана могу занемарити, поготово ако се узме у обзир да је потпредседник савета МЗ-це истовремено и председник одбора кабловске телевизије и неприкосновени (једини) уредник, сниматељ, водитељ, монтажер и режисер свих програмских садржаја интерног телевизијског канала, какав год био квалитет тог програма.
Међутим, пошто се на тај начин могу информисати само Праховљани који живе у свом рoдном месту али не и они у иностранству који се о догађањима у Прахову информишу путем овог блога, а њих је највише, управо због њих преносим најбитније информације из получасовне емисије која је емитована у четвртак, 22.марта 2012. Гост Драгана Брсановића био је председник савета МЗ Прахово Богдан Гугић и од њега смо имали прилике да "из прве руке" сазнамо нoвости, од којих издвајам:
- да су управо у току радови на спајању два примарна крака фекалне канализације (76 и 70), да је од стране општинских извршних органа у току разматрање захтева за одобравање прве транше од 3 милиона динара за почетне радове на изградњи фекалне станице, чија је укупна вредност пројектована до износа од 12-13 милиона динара;
- да ће се ових дана на дневном реду једног од првих наредних зборова грађана наћи и разматрање уговора о изградњи секундарне мреже фекалне канализације (а то је мрежа до кућа корисника), чији ће потписници бити МЗ и заинтересовани грађани, и у том смислу више пута је понављан апел грађанима да заказаном збору присуствују у што већем броју, што је битан услов да се завршетак канализације оконча до 2013.године;
- да се од стране радника једне специјализоване организације ових дана интензивно ради на уређењу гробља, са којом предстоји потписивање појединачних уговора са свим корисницима гробљанских услуга за цену од 2.000 динара годишње, за период 2012-2013.године;
- да ће се основној школи у Прахову обезбедити средства за израду ограде школског дворишта и
- да ће се у лепо уређеној и опремљеној малој сали Дому културе „Вук Караџић“ у Прахову у првој недељи априла одржати четврти по реду „Сусрети Праховљана“, који су се последње три године одржавали у Бечу, а тачан термин биће накнадно утврђен, о чему ће сви заинтересовани бити благовремено обавештени.

2 коментара:

Анониман је рекао...

Sem mene ovo izgleda niko više ne čita! Od kad si sklonio moja dva i komentare nekih mojih prijatelja kojima sam rekao da pročitaju to što si objavio, kao da je pao mrak na tvoj blog.
I neka kad nas skidaš!

Sasha је рекао...

Коментари који су вулгарни, увредљиви, нетолерантни, као и коментари чијим би се објављивањем прекршио Закон о јавном информисању неће бити објављивани на овом блогу. Сви остали коментари су добродошли. Хвала.

Архива чланака