13. јул 2011.

РАСПРАВА О КАНАЛИЗАЦИЈИ

Пре неки дан сретох једног члана Савета МЗ и уз чаврљање стигосмо и до теме даљих радова на канализацији. Од ћаскања наста неочекивана расправа, коју вам преносим по сећању.

- Зашто се чека са канализацијом, што се не крене са уплатама заинтересованих, па да се даље ради на прикључивању домаћинстава?
- Ко је луд да потпише нешто унапред а да не зна ни колико то кошта?
- Може да се утврди аванс (рецимо 300 евра), па када се утврди број заинтересованих и тачна цена прикључка, да се доплати до тог износа. Да се не би губило време, него да се ради у ходу.
- А ко то да ради?
- Па ви који сте изабрани у Савет, ви то треба да радите.
- Ма не пада ми бре на памет!
- Па ко ће ако ви који сте изабрани нећете?
- Mа нисам будала да потписујем уговоре са целим Праховом у име Савета МЗ-це, па да ме после сви прозивају... А и шта ће да пише у том уговору?
- Када се седне па се лепо о свему разговара, постигне се договор, састави се уговор, а затим како смо се договорили - тако и радимо!
- Да ли би ти смео да испред МЗ-це потпишеш такав уговор?
- Ако ме овластите за то, одмах почињем...од сутра!
- Да, па да после МЗ-ца настрада због тебе зато што си зезнуо ствар?!
- Друже мој, па нисте МЗ-ца вас седморo величанствених који сте изабрани у Савет.
МЕСНА ЗАЈЕДНИЦА СМО СВИ МИ ЗАЈЕДНО, А ВИ КАО ЧЛАНОВИ САВЕТА ИЗАБРАНИ СТЕ ДА НАС ПРЕДСТАВЉАТЕ ПРЕД ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА А НЕ ПРЕД НАМА САМИМА, ЗАТО ТРЕБА ДА НАС КОНСУЛТУЈЕТЕ И ДА СЕ СА НАМА О СВЕМУ ДОГОВАРАТЕ, ЈЕР НЕ ГРАДИТЕ КАНАЛИЗАЦИЈУ ВИ, НЕГО МИ СВИ!


Постављам питање посетиоцима блога:

Треба ли да се и даље чека или треба да се већ склапају уговори и сакупља новац од оних који су спремни да плате аванс, чиме би се већ створили услови за прве прикључке?
Подсећам да тачан износ зависи од броја заинтересованих, тај број се не зна, а да сазнамо и немамо како (јер нам нико ништа не говори)...

Нема коментара:

Архива чланака