25. мај 2011.

РАДОВИ НА КАНАЛИЗАЦИЈИ ЗАВРШЕНИ

Радници „Водоградње“ из Зајечара данас су стигли до, како сами кажу, „последње тачке“. То значи да су од Теслине улице (трафо код Стајка) до Дунавске улице (према средњој чесми) у дужини од 430 метара, како је планирано и уговорено, уграђене цеви примарног вода фекалне канализације и тако je у целости затворен круг примарног вода.
Према незваничним информацијама, следе радови на деоници од краја села из правца Кусијака до Теслине улице, затим изградња станице за пречишћавање отпадних вода, a после тога би требало да започну и радови на изградњи секундарне мреже са прикључцима заинтересованих домаћинстава.
Вероватно ће шира заједница, која је до сада била искључиви финансијер изведених радова у обиму од 60%, помоћи и изградњу станице за пречишћавање отпадних вода а потом је, према речима министарке Верице Калановић (данас потпредседника владе), све препуштено Праховљанима и њиховој спремности за сопствена улагања.
Сада је поново на реду умешност и ангажованост Савета МЗ-це, било би добро да се не губи време и да се радови што пре наставе јер остала је раскопана главна улица у централном делу села а јавиће се и проблем из ранијих година у правцу школе, али отом-потом...
Видео снимак у прилогу начињен је последњег радног дана на изградњи канализације, 25. маја 2011.године.


Нема коментара:

Архива чланака