31. март 2011.

НАСТАВАК РАДОВА НА КАНАЛИЗАЦИЈИ


У четвртак 31. марта 2011.године, у просторијама Месне заједнице Прахово потписан је уговор о наставку радова на фекалној канализацији између МЗ Прахово као инвеститора и „Водоградње“ из Зајечара, најповољнијег понуђача на тендеру за јавне набавке Скупштине општине Неготин.
Радови ће почети за који дан а радиће се један од два преостала крака примарног вода фекалне канализације на делу од центра насеља до трафостанице у Теслиној улици (код Стајка). Дужина крака је 450 метара, а средства у висини од 2,6 милиона динара обезбедила је Општина Неготин из дела неутрошених средстава намењених инвестицијама у месним заједницама за претходну, 2010.годину.
Потписивање поменутог уговора је наизглед обична формална процедура пред наставак радова, међутим за мештане Прахова представља много више од тога. Позната је чињеница да се већ више година у изградњи овог капиталног комуналног објекта ништа није радило, па су многи Праховљани изгубили сваку наду да ће се радови икад наставити. Потписивање Уговора о наставку радова на канализацији управо из тог разлога јесте значајна вест за све Праховљане, како за оне у Прахову тако и за оне који живе у иностранству али су мислима свакодневно у свом родном Прахову.
И то није све, јер неке за сада још увек непотврђене вести које ових дана долазе из Беча уливају још више оптимизма. Наиме, све су индиције да ће они који „у Бечу раде а Прахово граде“ не само испунити дато обећање, већ прикупити много више од обећаних 10.000 евра, и да ће се управо захваљујући њима радови наставити до самог краја!

Нема коментара:

Архива чланака