26. март 2011.

ПРВА ПОБЕДА

У суботу 26. марта, на праховском игралишту одиграна је дерби утакмица 16. кола Борске окружне лиге, између другопласиране екипе „Дунава“ из Прахова и трећепласиране екипе „Бродоремонта“ из Кладова.
Утакмица је играна по пријатном, сунчаном времену, погодном за игру, на прелепом травнатом терену, на чијим се лепо уређеним трибинама нашло много гледалаца из разних насеља из праховског окружења. Ипак, треба рећи да гледаоци нису били у прилици да виде неку нарочито лепу фудбалску игру, а приметно је да је разлог томе недовољна физичка спремност обе екипе на старту првенства. Фудбалери „Дунава“ јесу за нијансу били физички спремнији, што је и био разлог за заслужену победу од 2:0. То је коначан резултат, иако је утакмица пред крај прекинута због физичког напада гостујућих фудбалера „Бродоремонта“ на судију, што можете видети на видео-снимку у прилогу.
Треба напоменути да је до прекида дошло због неумесних и доста исхитрених одлука судије код кога је, како се показало, одлучност да картонима кажњава играче била јача од основне тежње сваког фудбалског судије, коме се повери суђење овог ранга такмичења, да утакмицу приведе регуларном крају. Уместо тога, на фудбалском терену у Прахову имали смо прилике да видимо неуспешан покушај судије да буде главни актер утакмице. Као дугогодишњи судија републичке категорије, из свог личног искуства, али и искуства других познатих судија у неготинској општини, могу да кажем да је у фудбалу давно познато (неписано) правило „да су најбоље судије на фудбалским утакмицама једва приметне“, а њихове се утакмице завршавају регуларно и са што мање картона.

_Други гол_

_Прекид утакмице_

Нема коментара:

Архива чланака