1. децембар 2010.

Вести

НОВИ САВЕТ МЗ ПРАХОВО

Тек што је новоизабрани Савет МЗ-це Прахово консолидовао своје редове, већ се постарао да, што је могуће пре започну даљи радови на фекалној канализацији. Зато треба поменути све чланове новог Савета, уредно изабраних после двогодишњег незаконитог мешања руководства Општине у рад наше МЗ-це. На изборима, 7.11. ове године, поверење грађана добили су: Бранко Стефановић, Драган Брсановић, Миодраг Кицорановић, Властимир Абрашевић, Богдан Гугић, Душан Драгомировић и Драгица Радуловић. Поверење грађана није добило осморо преосталих кандидата међу којима су и дугогодишњи активисти у МЗ Прахово, бивши председници Савета Зорица Половић, Властимир Првујкић и Сретен Марковић. На првој изборној седници новог Савета, одржаној одмах након спроведених избора, за председника је једногласно изабран Властимир Абрашевић, који је по именовању на њему добро познату дужност одмах кренуо у решавање најболнијег праховског проблема, наставку радова на започетој фекалној канализацији.
А о томе сам Абрашевић каже: „Пошто сам на првој седници добио апсолутно поверење чланова Савета и велику обавезу да у наредне 4 године водим Савет, од својих ранијих сарадника сам добио информацију да у општинском буџету постоје неискоришћена средства намењена изградњи и развоју месних заједница, за које неке месне заједнице нису имале припремљене пројекте. У првом контакту са челним људима Општине наишао сам на пуно разумевање и од истих одмах добио сагласност да се део неискоришћених средства усмери ка Месној заједници Прахово, јер поседује потребну пројектну документацију.
Таква могућност предложена је и члановима новог Савета МЗ Прахово, који су на својој првој радној седници (28.11.) донели очекивану и логичну Одлуку да се Скупштини општине Неготин поднесе званичан захтев за доделу поменутих средстава. Истовремено, од Филипа Илића, грађевинског инжењера на ХЕ „Ђердап 2“, као надзорног органа у изградњи канализације, затражена је стручна помоћ и за неколико дана Филип је сачинио Предмер и предрачун радова, усклађен са датим износом средстава, чиме је створена реална основа да надлежне општинске службе распишу тендер. Сада предстоји лакши део посла да се на основу поднетих понуда изврши избор најповољнијег извођача, о чему одлуку доноси општинска Комисија за јавне радове, са којим се потписује уговор о наставку радова на канализацији. Мештанима Прахова је добро познато да је ранијих година урађен главни колектор, дужине 2.800 метара, и то прстенастим кретањем око насеља почев од трафоа у Теслиној улици (код Стајка), па преко Крајинске и Неготинске улице на 'пољани' до стадиона, одакле преко школског дворишта стиже до будуће фекалне станице. Изграђен је и примарни вод главном улицом (од школе до Брсановог локала). Сада добијеним средствима, од 2,6 милиона динара, настављају се радови на даљој траси канализације (дужине 430 метара), од центра насеља до трафоа код „Стајка“, чиме се затвара пројектовани прстен главног колектора у насељу“.
А шта нас даље у изградњи канализације очекује председник Савета каже: „Нови Савет МЗ-це ће ускоро заказати Збор грађана и изаћи са предлогом даље изградње секундарне мреже до свих кућа, и тада ће коначну одлуку о свему донети сами грађани“.
Новом Савету на првим постигнутим резултатима се мора честитати и пожелети даљи успеси у раду, са уверењем да ако се „по јутру дан познаје“ онда треба очекивати да је период изгубљеног времена за значајне инвестиције у Прахову прошло !

1 коментар:

Анониман је рекао...

To su dobre vesti!

Архива чланака