3. октобар 2017.

Упокојио се протојереј Живко Ковјенић

Епархија Бањалучка објавила је тужну вест, коју преносимо изворно:

Дугогодишњи приједорски свештеник протојереј Живко Ковјенић упокојио се изненада у ноћи између 28. и 29. септембра 2017. године у клиничко – болничком центру у Бања Луци због последица срчаног удара. Сахрана оца Живка обавиће се у недјељу 01. октобра 2017. године у Бања Луци на ребровачком гробљу. Заупокојена литургија и опијело биће служени у цркви Светога пророка Илије у Приједору са почетком у 9,оо часова и том приликом народ ће моћи да се опрости од свештенослужитеља Божијег оца Живка.

Биографија:
Отац Живко рођен је у селу Бочац, општина Бања Лука од оца Крстана којег су усташе заклале 1995 те је исти пронађен у масовној гробници у Мркоњић Граду и мајке Цвијете , рођене Смиљић- Завршио је богословију Светог Арсенија Сремца у Сремским Карловцима 1975 године. Исте године је рукоположен за свештеника од епископа жичког др Василија. До 1989 године службује на подручју тимочке епархије а потом прелази у бањалучку епархију и бива постављен за свештеника у Приједору у којем остаје све до своје смрти. У браку са супругом Ружом има двоје дјеце: Славицу и Живадинку.

Ову изненадну и крајње неочекивану тужну вест из Преједора православни верници у Прахову примили су са великим болом и нескривеним искреним лепим сећањем на свештеника Живка, који је у Праховској парохији, у храму "Вазнесења господњег", службовао 12 година (1977-1989).


 

Нема коментара:

Архива чланака