10. август 2017.

АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦА

Ових дана на сајту Општине Неготин могу се пратити активности око асфалтирања улица у селима наше oпштине. Просечно се асфалтира до једног километра, а председник општине Владимир Величковић, сликајући се поред новог асфалта, обећава "да ће акција бити настављена до свих 38 села"
Јуче је асфалтирана Плавна, па помислих ако иду по азбучном реду прекосутра ће на ред доћи и Прахово, јер између Плавне и Прахова по азбучном реду налази се само Поповица.
Чујем да су се чланови Савета МЗ-це Прахово прошле године посвађали око тога чија улица да се прво асфалтира, па су на крају дошли до компромисног решења да се не асфалтира ничија улица већ Трг слободе, јер тамо не станује нико од њих четворо (остала тројица већ имају асфалт пред капијом).
Да им олакшам муку, предлажем да се ове године асфалтирају улице, и то: 


1. Улица Теслина /дужине 200 м/, зато што је Никола Тесла наш велики научник;

2. Улица Децибалумска /дужине 187 м/, да би се повезала Теслина са Хајдук Вељковом улицом;

3.  Улица Обилићева /дужина 400 м/, јер се та улица зове по великом српском витезу и хероју Милошу Обилићу, па чисто да га се подсетимо због актуелног"унутрашњег дијалога".

4. Улица Делијованска /дужина 230 м/ јер се из те улице најлепше види планина Дели Јован и ТВ предајник на њему, који нам омогућава да несметано слушамо отворена писма Жељка Митровића, а и зато што том улицом пролазе Радујевчани са натовареним тракторима до ваге ОД "Јеремић", ради испоруке пшенице и сунцокрета (јер у њиховом селу више нема задруге).

И на крају, напомена: Ако у тим улицама случајно станују неки чланови најбољег Савета МЗ Прахово у историји, верујте ми све је сасвим случајно јер када бих се ЈА питао (а не питам се) они би асфалт добили последњи.

Нема коментара:

Архива чланака