12. април 2017.

СЕЉАЦИ СУ ЗА ШИШАЊЕ

Дугови пољопривредника за неплаћено пензијско осигурање и разне порезе достигло је готово милијарду динара. По Закону о пензионом осигурању, без обзира на величину земљишта земљорадници годишње морају да издвоје око 100.000 динара, а неким дужницима су већ уручена решења о принудној наплати.
Зашто пензијско и социјално осигурање у истом износу морају да плаћају сељаци који имају неколико хектара земље и велепоседници са више стотина и хиљада хектара питање је за оне који највише подржавају Александра Вучића. Јер Вучић је у градовима изгубио изборе али их је добио код сељака на селу. Док не дођу избори у селу се чују псовке, повике и претње али кад дођу избори они занеме као да је све у најбољем реду. Због њиховог дволичног понашања често хватам себе како им говорим да су то и заслужили, а ево и зашто. Сељаци су одувек били некоректни према себи самима. Никада нису хтели да имају своју сељачку партију, јер када би то урадили била би највећа у Србији. Тада би од својих посланика (не од Марјан Ристичевић и Милија Милетић јер нису њихови, већ Вучићеви) захтевали да се стопира свака намера и покушај напада на њигову имовину, на стална повећања пореза и разних такси - на све и свашта.
Сељаци су одувек више волели Милошевића, Шешеља, Драшковића, Коштуницу, Тадића, Дачића, Николића и Вучића, него себе или неког доброг и искреног сељака из њиховог или суседног села, који би их у парламенту представљао. Када су им напред набројани шефови СПС, СРС, ДС, СНС, ДСС, итд., долазили у госте, у своје куће су их примали, срећни са уверењем да ће пре свих, а посебно пре комшија, добити кредите, тракторе, пореске олакшице. Нудили су им со и погачу, сервирали најлепши сир, јагњетину, прасетину, најбољу ракију и вино, некима и за понети, не схватајући да ће им ови у повратку до Београда заборавити имена.
Лично сам у више прилика молио и предлагао да буду представници свих домаћина - сељака у свом селу и да село и пољопривреду организују као своју кућу али ми никада нису веровали, увек су више веровали преварама: Динкића, Ђелића и осталих. Па ево гласали сте за оне што увек много лепо говоре на телевизији а шта сте добили, добили сте то да вам странци купују нашу земљу, да вам укину најпре задруге, а затим: млинове, млекаре, уљаре и кланице, да вам порезници пописују имовину, да вам одузимају тракторе уместо кредита за нове, да плаћате пензионо као да сте тајкуни, да шаљите децу да раде код Немаца и зато СРЕЋНО ВАМ БИЛО, ОВЦЕ СУ ЗА ШИШАЊЕ!


Нема коментара:

Архива чланака