8. децембар 2016.

АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦА

Делегација месне заједнице је јуче посетила предузеће за путеве "Штрабаг" у Зајечару, где је упозната са током израде пројекта за асфалтирање улица у Прахову. Према изјави потпредседника савета, Драгана Брсановића, пројекат је у завршној фази, а његова основна карактеристика је што представља збир пројеката за сваку улицу појединачно. Такав приступ намеће различито стање улица на терену, посебно различит ниво досадашњег непланског насипавања улица. С обзиром да су већ изграђени водовод, канализација и подземна телефонска и кабловска мрежа, пројектовање је доста успорено јер све досадашње инфраструктурне пројекте треба ускладити, али ће зато само асфалтирање бити олакшано могућношћу извођења радова у свакој улици појединачно, сходно обезбеђењу финансијских средстава из свих могућих извора од грађана, општине, републике, па до појединих страних и домаћих донатора.
Намера пројектаната је да свој део посла обаве до 20. децембра ове године, након чега следи упознавање грађана са његовим садржајем на збору грађана који би требао бити одржан до краја ове године.

1 коментар:

boby је рекао...

Zasto smo mi seljaci sela prahova uvek prvi na mestu kao izvor prihoda za sve sto nam treba u selu,kao da smo gradjani drugog reda ili kao da smo oslobodjeni poreza???
Bas me zanima koliko su placali gradjani drugih mesta asvaltiranje ulica?

Архива чланака