2. март 2015.

СЕЛУ НА ПОКЛОН

 Пре десет година, 2005. године, дугогодишњи новинар и уредник некадашње Телевизије Зајечар (које данас нажалост више нема), Раде Стојчић, ненајављено је са телевизијском екипом коју су чинила два новинара, два камермана и тонац, дошао у просторије праховске задруге са молбом да им помогнем у снимању емисије „Селу на поклон“, и да за исту пронађем адекватне саговорнике. Емисија је, како ми је објаснио, била финансирана средствима Министарства пољопривреде и бавила се актуелним проблемима села и пољопривреде.
Емисија је снимљена за веома кратко време, пре свега захваљујући добрим саговорницима, па комплетна телевизијска екипа није крила задовољство брзо одрађеним послом и снимљеним материјалом.
  Стојчић ми је на растанку рекао да је позитивно изненађен што код Праховљана, за разлику од сличних насеља у Крајини, нема страха од камера и од јавно изговорене речи. Сигуран сам да је томе допринело и то што је у Прахову још од почетка деведесетих функционисала локална кабловска телевизија.
 Али да ли је то заиста тако и да ли су и после 10 година теме о којима је било речи у емисији и даље актуелне, уверите се сами.


Нема коментара:

Архива чланака