18. мај 2012.

ПОСТАВЉА СЕ ОПТИЧКИ КАБЛ

Радници ДОО „Телекомуникације“ из Блаца започели су ових дана радове на постављању оптичког кабла којим ће нова дигитална телефонска централа у Прахову бити спојена са оптичким каблом код ХЕ „Ђердап 2“. Радови ће се интензивно одвијати све до прикључења телефонских корисника на нову дигиталну централу а динамика извођења радова зависиће од околности на самом радилишту које намећу уске праховске улице и сплет разних подземних инсталација (сеоског водовода, хидрофорских мрежа, канализације и постојеће подземне телефонске инсталације).

ПРОСЛАВЉЕН ДАН ШКОЛЕ

Основнa школa „Павле Илић Вељко“ 15. и 16. маја организовалa је прославy дана школе у оквиру чијег програма је првог дана приређено такмичење ученика више основних школа неготинске општине у ликовном и литералном стваралаштву. Тог дана организован је и сусрет бивших и садашњих ученика школе са пензионисаном наставницим српског језика Надеждом Надом Ђуричић, која је у овој школи службовала у периоду од 1965-1975. године. Бившој наставници представили су се најбољи литерални ствараоци и рецитатори, а она се потом представила својом књигом под насловом „У шест код коња“. У књизи су између осталог забележена и њена сећања на дане службовања у праховској школи. Део радова и интервју са наставницом Надеждом Ђуричић објављени су у школском листу „Школско перо“.


У вечерњим часовима је у великој сали дома културе приређен драмски приказ „У цара Трајана козије уши“, а наредног дана у истој сали одржана је и школска приредба. Утисак је да су ученици и наставници школе желели да на овај начин прикажу свој рад, у чему су свакако били успешни.

Нема коментара:

Архива чланака