21. април 2011.

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА КАНАЛИЗАЦИЈИ

Након вишегодишњег очекивања мештани Прахова су најзад одахнули јер наставак радова на канализацији није празно обећање већ стварност која се успешно реализује.
Радници Акционарског друштва „Водоградња“ из Зајечара ових дана раде на изградњи преосталог крака примарног одвода фекалне канализације на деоници од центра насеља до трафоа у Теслиној улици, у укупној дужини од 430 метара, а према оном што се може видети радови су изведени на скоро половини уговорене трасе.
Тешкоће у извођењу радова стварају изузетно уске улице и укрштање трасе канализације са већ изграђеним сеоским водоводом, као и велики број самоиницијативно (и без пројеката) изграђених индивидуалних или здружених хидрофорских система за напајање домаћинстава питком водом.
Очекује се да ће радови убрзо доћи до крајњег одредишта, а потом наступа уговарање и последњег крака примарног вода од Теслине улице до краја насеља према Кусијаку и ХЕ „Ђердап 2“.
Очигледно да за успешно настављање започетих активности у једној месној заједници није потребна само добра воља амбициозних месних политичара већ и искрена опредељеност да се дата обећања и спроведу. Потом долази до изражаја и умешност у комуницирању са представницима општинских и републичких органа, јер неутрошена средства из 2010.године намећу питање како то да новчана средства Буџета општине до 7.11.2010.године, дакле за десет месеци прошле године, нису била доступна а само месец дана по избору нових чланова Савета МЗ Прахово средства су доступна и њихову реализацију имамо прилике да видимо!?




Нема коментара:

Архива чланака